Hairremoval-kliniek

Veel gestelde vragen

Het behandelproces

Voor ons draait alles om aandacht. Aandacht als je een intake gesprek hebt. Aandacht als je een keuze maakt. Aandacht tijdens de behandeling. Aandacht voor een stukje nazorg. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen betreffende de behandeling    

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van je behandeling, tijdens het consult bespreken we je medische geschiedenis, beoordelen je huid en haar om er zeker van te zijn dat je geschikt bent en we beantwoorden al je vragen over de behandeling.
We willen er zeker van zijn dat je over alle relevante informatie beschikt, zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen of de behandeling geschikt voor je is.
De testbehandeling is van vitaal belang, omdat het ons in staat stelt je huid te testen op eventuele gevoeligheid voor de laser. Ook wij willen zeker weten dat je een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling.


Als je ons het vertrouwen geeft en bij ons je laat behandelen, vinden we het niet meer dan terecht dat we de tijd investeren om dingen volledig uit te leggen en ervoor te zorgen dat al uw vragen worden beantwoord. Weet wel dat jij beslist wat je wil zonder enige verplichting of druk van onze kant.

Tja dit is een vraag die niet iedereen durft te stellen. Toch willen we er kort aandacht aan besteden. Het is een vrijemarkt dus alle aanbieders mogen zelf bepalen wat ze voor een behandeling vragen. Ja en het klopt dat wij niet de goedkoopste aanbieder van Laser ontharen zijn. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren:

 • Allereerst de deskundigheid van de therapeut die de behandeling geeft.
 • De kwaliteit van de laser
 • De kwaliteit van de behandelkamer en alles daar omheen
 • De tijd die wordt besteed

Wij hebben gekozen om met ervaren deskundige therapeuten te werken die onze filosofie van aandacht begrijpen en jouw de aandacht geven die je verdiend om het beste resultaat te behalen. Heel vaak spreken wij mensen die klagen dat ze het gevoel hebben dat ze bij een goedkopen aanbieder als een nummer of nog erger als vee behandeld zijn. Slechte resultaten hebben of zelfs pijn hebben geleden (ik stond in 10 minuten weer buiten) voor een behandeling waar wij 30 minuten voor uittrekken. De kwaliteit van de laser is natuurlijk van groot belang een goede laser kost veelal het 10 voudige van goedkope lasers of een IPL. Tja dan vinden wij het belangrijk dat ontvangst ruimtes behandelkamers en banken er goed uitzien. Wij willen zelf werken in een prettige omgeving en denken dat onze klanten dat ook belangrijk vinden.

Ja soms zijn wij iets duurder per behandeling zou je dat terug rekenen naar een uurtarief ben je bij ons uiteindelijk beter af, wij zijn er van overtuigd dat onze klanten onze aanpak waarderen, geen risico’s met hun huid willen lopen en daarvoor bereid zij iets meer tijd te investeren want dat doen wij ook. Aandacht maakt het verschil.

We begrijpen het volkomen dat als je nog nooit laserbehandeling hebt gehad, kan het een behoorlijk intimiderend ervaring zijn, maar er is niets om je zorgen over te maken. Wanneer we de behandeltest uitvoeren, leggen we uit hoe de behandeling wordt uitgevoerd en krijgt je een goed idee hoe het voelt. Als je echt ongemak ervaart, kunnen we de instellingen aanpassen zodat je een comfortabel startpunt hebt.

Ons belangrijkste doel voor uw eerste paar sessies is om de haargroei echt te vertragen en uit te dunnen. Dit kan worden gedaan door een lager warmteniveau in de huid te brengen. Je eerste paar sessies moeten comfortabel zijn en je zou een licht middelmatige kneepje kunnen voelen, afhankelijk van de dichtheid van je haar.

 

We nemen de tijd om uit te leggen wat er gaat gebeuren en zorgen ervoor dat je met vertrouwen de behandeling start. Onze therapeuten zijn zeer professioneel en zullen ervoor zorgen dat je jouw nooit ongemakkelijk voelt.

Als je normaal wax of regelmatig een epileer, raden we je aan om 4-6 weken voor je eerste sessie hiermee te stoppen om er zeker van te zijn dat je follikels (haarzakjes) vol zijn en je genoeg haar hebt om te behandelen.

 

Zorg ervoor dat het te behandelen gebied vrij is van gebruinde huid, en scrub licht ongeveer 5 dagen voor uw eerste sessie.

 

Breng geen vocht inbrengende crème, olie of lotion aan op het te behandelen gebied. Aloë Vera is het enige dat we zouden aanraden als de huid geïrriteerd zou zijn door het scheren.

 

Scheer het gebied de avond ervoor en niet op de dag van de behandeling, want als je jouw zelf scheert, scrub je het gebied licht en irriteert u het gebied, dus geef de huid een nacht rust om te regenereren en de behandeling comfortabeler te maken. Door te scheren op de dag van uw behandeling zal uw huid tijdens de behandeling gevoeliger aanvoelen en zal de hoeveelheid energie die we kunnen gebruiken vanwege de gevoeligheid van de huid moeten worden beperkt.

Dit is een gewetensvraag we weten dat de meeste concurrenten veel lagere aantal sessies opgeven. Wellicht om de klant te misleiden zodat ze denken dat ze minder kosten maken dan daadwerkelijk het geval is. Vaak met mooie verhalen over de beste lasers. Wij weten uit ervaring dat als je net als ons met de laatste technologie lasers werkt die op dit moment op de markt beschikbaar zijn, onderstaande indicatie eerlijk en reëel zijn.

 

Het ligt allemaal aan het individu. Hieronder vindt je een gemiddeld aantal sessies van iemand met een blanke huid, donker haar en geen onderliggende medische problemen heeft.

 

Gezicht 6-10 sessies (meest moeilijk te behandelen gebieden, omdat het haar fijner is en er meer follikels aanwezig zijn)

 

Bikini en oksels: 6-8 (schaamlippen zijn hier een van de moeilijkste gebieden, omdat de huidskleur donkerder is)

 

Grote gebieden, benen/armen enz. 6-8 (knieën, bovenbenen door dikke huid op knieën of fijnere haartjes op dijen)

 

Rug of borst van een man 10-14 sessies omdat het haar erg sterk, stug en veerkrachtig is tegen laser.

 

Nadat deze sessies zijn voltooid, zijn onderhoudssessies vereist, de meeste mensen hebben gemiddeld 2 onderhoudssessies per jaar nodig.

Lasers zijn het meest selectief en effectiever in het binnendringen van melanine, wat betekent dat er minder behandelingen nodig zijn.

 

Er is meer gepubliceerd klinisch bewijs om de effectiviteit van laserbehandelingen te ondersteunen.

 

Ontharingslasers zijn specifiek voor dit doel ontwikkeld en dringen dieper door in weefsels om zich specifiek op haarstructuren te richten. Alex 755nm, Nd YAG 1064nm en Diode 810nm doordringen ongeveer 4-5 mm, IPL’s  zijn eigenlijk met een ander breder doel ontwikkeld en je kan er ook mee ontharen, de meeste IPL’s doordringen slechts 2 mm van het weefsel, wat niet diep genoeg is om haarzakjes effectief te verhitten. Wat betekend dat je het haarzakje slecht beschadigd waardoor de haar uiteindelijk toch weer terug groeit.

 

Lasers hebben geavanceerdere koelsystemen, waardoor behandelingen comfortabeler zijn.

Ook dit verschilt van persoon tot persoon, maar in eerste instantie is er gemiddeld een periode van 4-6 weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.

 

Voor het gezicht raden we aan om de 4 weken minimaal 6 sessies te laten doen. Dit is wel afhankelijk van de mate van her groei. Daarna kunnen we de pauzes tussen sessies verlengen tot een interval van 6-8 weken of langer indien nodig. We raden aan om elke 6 weken op het lichaam te gebruiken, afhankelijk van de dichtheid van het haar en het patroon van her groei, en opnieuw de tijd tussen de sessies uit te breiden tot een interval van 8-10 weken. Uw behandelgebied zal tijdens uw behandelingskuur voortdurend worden beoordeeld en uw therapeut zal u adviseren wanneer u voor uw volgende sessie moet terugkeren.

Weer een gewetensvraag. Ook over dit onderwerp is niet iedereen eerlijk en beweren er veel dat er geen haar meer terug keert.

Er zijn drie redenen die bepalen hoe snel en hoeveel haar er terug keert:

 1. De behandelaar. Als je niet weet wat je doe dan kiezen veel therapeuten voor de veiligste weg en stellen een laser te laag af. Wat betekend meer behandelingen en nieuwe haargroei.
 2. Het apparaat. We hebben net al iets geschreven over IPL maar natuurlijk zijn er ook slecht lasers op de markt die niet voldoende vermogen leveren of niet goed koelen wat ook resulteert in meer behandelingen en nieuwe haargroei.
 3. Het aantal sessies. Ook hier hebben we al over gesproken. Je heb voldoende sessies nodig om het juiste eind resultaat te krijgen.
 4. De duur van de behandeling. Veel aanbieders die met lage prijzen werken kunnen dat omdat ze op zijn Hollands gezegd de boel afraffelen. 2 oksels in 10 minuten en dan heb je nog afgerekend ook. Je kan je wel voorstellen als je zorgvuldig te werk gaat en de tijd neemt het resultaat veel beter is.  

Terug naar de vraag: Is Laser ontharen permanent?

De vermindering die je krijgt is permanent, maar het is onmogelijk om 100% verwijdering van elke afzonderlijke follikel in een bepaald gebied te bereiken. In de loop van de behandeling zal je haar en de hoeveelheid die je hebt drastisch verminderen en we bedoelen drastisch. Wat begint als ruw, stug en dik haar, zal uiteindelijk zacht, dun en licht haar worden. Je zult gebieden hebben waar het haar volledig is verdwenen en sommige gebieden waar sporadisch lichte haren zal terug komen. Deze haren worden verwijderd bij uw volgende nabehandelingen.

Nabehandelingen worden aanbevolen om deze fijnere haartjes weg te houden en zijn meestal een of twee keer per jaar nodig.

Zonnen, blootstelling aan de zon en nepbruin

Nee, zonnen wordt niet aanbevolen tijdens laserontharing. Zonnen heeft invloed op het aantal sessies dat nodig is en heeft invloed op uw resultaten. Dit komt vaker voor wanneer je met uw behandelingen begint, aangezien het belangrijk is om ten minste 6-8 behandelingen te ondergaan met een tussenpoos van 6-8 weken.

 

Als je zon en de melanine in de huidcellen stimuleert, zouden we minstens 8-10 weken moeten wachten voordat we een laser huid test kunnen doen. Deze lange periode tussen sessies kan een toename van de dichtheid en groei in het haar veroorzaken. Omdat we en groeicycli missen vanwege een hiaat in behandelingen, zal er een extra groeicycli van haar doorkomen. Dit is normaal maar zal de reden zijn waarom er mogelijk meer sessies nodig zijn.

Zon en laser zijn jammer genoeg geen beste vrienden. Je moet de zon dan ook tot min. 3 weken voor én na je behandeling eigenlijk helemaal vermijden. Indien dit echt niet mogelijk is, smeer je best om de 2 uur een sunblock (SPF 50+) om je huid te beschermen.

Nee, het gebruik van zonnebanken is extreem gevaarlijk tijdens laserontharing en moet te allen tijde worden vermeden. U beschadigt uw huid ernstig als u tijdens uw behandelingen onder de zonnebank gaat.

Ja, je kunt bruin zonderzon ongeveer 4-5 dagen na je sessie aanbrengen en tussen elke sessie in gebruiken. Het is uiterst belangrijk dat je een week voor uw behandeling stop met het gebruik en ervoor zorgt dat je jouw huid dagelijks scrubt om eventuele resten te verwijderen. Als er resten op de huid achterblijven, kunnen we je behandeling pas uitvoeren als alle bruine tint is verwijderd.

Scheren, harsen & exfoliëren tijdens de behandeling

Nee, scheren is de enige methode voor ontharing die wordt aanbevolen tijdens het laseren. Harsen tussen je sessies door heeft invloed op de haargroeipatronen en de resultaten.

Absoluut, u kunt zich tijdens een laserbehandeling zo vaak scheren als je wilt.

 

We raden aan om het te behandelen gebied de avond voor de behandeling te scheren, niet op de dag van de behandeling, want wanneer je scheert, exfolieert en irriteert je het gebied licht, dus geef de huid een nacht extra tijd om te regenereren en de behandeling comfortabeler te maken. Door te scheren op de dag van je behandeling zal uw huid tijdens de behandeling gevoeliger aanvoelen en kan de hoeveelheid energie die we kunnen gebruiken vanwege de gevoeligheid van de huid worden beperkt.

Wanneer u harst of plukt, wordt het haar volledig uit de follikel (haarzakje) verwijderd om de laser effectief te laten zijn moet het haarzakjes haar bevatten zodat ze kunnen worden verwarmd. Als je het behandelingsgebied heeft geharst of geplukt, moet je 6-8 weken wachten voordat de follikels een nieuwe haar produceren.

Je kunt het behandelde gebied 48 uur na de laser behandeling scheren.

Na laserontharing kan het haar nog lijken te “groeien”. Het kan ook donkerder en dikker lijken in sommige gebieden, zoals de bikinilijn. Dit is een natuurlijk proces van laserontharing en het haar bevindt zich nu in een uitscheidingsfase. Het lijkt donkerder en dikker omdat het is verkoold door de laser (dit is goed). Het kan 10 -21 dagen duren voordat het haar uit de follikel valt, wat een merkbaar gladder huidoppervlak zal achterlaten. Gedurende deze tijd is het prima om de gebieden die je hebt behandeld te scheren en dit samen met regelmatige exfoliatie van de gebieden zal helpen bij het haaruitvalproces.

Ja, maar als het enigszins mogelijk is, raden we aan om door te gaan met laseren op het gebied totdat je het reductieniveau bereikt waar je tevreden mee bent, op voorwaarde dat de resterende haren nog steeds pigment bevatten. Op behandelgebieden waar er oorspronkelijk een mix van lichte en donkere haren was, zal laser alleen de donkere haar behandelen en behandelen. Er blijven lichtere haren achter en deze kun je prima waxen.

 

Als u een behandelingskuur ondergaat, moet u het gebied tussen de sessies niet waxen, omdat dit je resultaten zal beïnvloeden.

Medicatie en medische aandoeningen

Neem geen Ibuprofen in gedurende 48 uur voor je laserontharingssessie, dit medicijn kan bij bepaalde mensen blauwe plekken veroorzaken na het laseren.

Ingegroeide haren

Dit gebeurt meestal als je bent overgestapt van harsen naar scheren, het duurt even voordat je huid zich heeft aangepast. Het gebeurt ook wanneer behandelde haren uitvallen en als je niet regelmatig genoeg scrubt, zullen deze haren de neiging hebben om vast te komen te zitten in de huid. Als je vatbaar bent voor ingegroeide haartjes, ziet je deze normaal gesproken ongeveer een week na de laser bultjes verschijnen, dit is niets om je zorgen over te maken. Het is echter erg belangrijk om een product te gebruiken dat speciaal is ontworpen om te helpen bij ingegroeide haartjes en om in dit stadium te beginnen met exfoliëren, anders zult je merken dat er meer haartjes gaan ingroeien. Het is belangrijk dat je een week voor je sessie stopt met het gebruik van deze producten en ze ongeveer een week na je sessie opnieuw begint te gebruiken. Lichte exfoliatiemethoden zijn het beste om ingegroeide haartjes te verwijderen en daarna is het een must om de huid te hydrateren.

Lichte exfoliatie zou moeten helpen, maar als je vatbaar bent voor ingegroeide haartjes, is het de moeite waard om te investeren in een goed product om de huid chemisch te exfoliëren (niet door het gebruik van chemicaliën, maar door een actief ingrediënt in het product) in plaats van mechanisch (scrubben). Dit zal er ook voor zorgen dat de rode markeringen na verloop van tijd vervagen.

De beste resultaten behalen

Laserontharing werkt op lichte haren die donker pigment bevatten, laser heeft geen effect op lichte haren die blond, rood, grijs of wit van kleur zijn omdat ze niet genoeg pigment bevatten om door de laser te worden opgenomen.

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van je behandeling, tijdens het consult bespreken we je medische geschiedenis, beoordelen je huid en haar om er zeker van te zijn dat je geschikt bent en we beantwoorden al je vragen over de behandeling.
We willen er zeker van zijn dat je over alle relevante informatie beschikt, zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen of de behandeling geschikt voor je is.
De testbehandeling is van vitaal belang, omdat het ons in staat stelt je huid te testen op eventuele gevoeligheid voor de laser. Ook wij willen zeker weten dat je een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling.


Als je ons het vertrouwen geeft en bij ons je laat behandelen, vinden we het niet meer dan terecht dat we de tijd investeren om dingen volledig uit te leggen en ervoor te zorgen dat al uw vragen worden beantwoord. Weet wel dat jij beslist wat je wil zonder enige verplichting of druk van onze kant.

Wanneer u harst of plukt, wordt het haar volledig uit de follikel (haarzakje) verwijderd om de laser effectief te laten zijn moet het

Als je normaal wax of regelmatig een epileer, raden we je aan om 4-6 weken voor je eerste sessie hiermee te stoppen om er zeker van te zijn dat je follikels (haarzakjes) vol zijn en je genoeg haar hebt om te behandelen.

 

Zorg ervoor dat het te behandelen gebied vrij is van gebruinde huid, en scrub licht ongeveer 5 dagen voor uw eerste sessie.

 

Breng geen vocht inbrengende crème, olie of lotion aan op het te behandelen gebied. Aloë Vera is het enige dat we zouden aanraden als de huid geïrriteerd zou zijn door het scheren.

 

Scheer het gebied de avond ervoor en niet op de dag van de behandeling, want als je jouw zelf scheert, scrub je het gebied licht en irriteert u het gebied, dus geef de huid een nacht rust om te regenereren en de behandeling comfortabeler te maken. Door te scheren op de dag van uw behandeling zal uw huid tijdens de behandeling gevoeliger aanvoelen en zal de hoeveelheid energie die we kunnen gebruiken vanwege de gevoeligheid van de huid moeten worden beperkt.

Dit is een gewetensvraag we weten dat de meeste concurrenten veel lagere aantal sessies opgeven. Wellicht om de klant te misleiden zodat ze denken dat ze minder kosten maken dan daadwerkelijk het geval is. Vaak met mooie verhalen over de beste lasers. Wij weten uit ervaring dat als je net als ons met de laatste technologie lasers werkt die op dit moment op de markt beschikbaar zijn, onderstaande indicatie eerlijk en reëel zijn.

 

Het ligt allemaal aan het individu. Hieronder vindt je een gemiddeld aantal sessies van iemand met een blanke huid, donker haar en geen onderliggende medische problemen heeft.

 

Gezicht 6-10 sessies (meest moeilijk te behandelen gebieden, omdat het haar fijner is en er meer follikels aanwezig zijn)

 

Bikini en oksels: 6-8 (schaamlippen zijn hier een van de moeilijkste gebieden, omdat de huidskleur donkerder is)

 

Grote gebieden, benen/armen enz. 6-8 (knieën, bovenbenen door dikke huid op knieën of fijnere haartjes op dijen)

 

Rug of borst van een man 10-14 sessies omdat het haar erg sterk, stug en veerkrachtig is tegen laser.

 

Nadat deze sessies zijn voltooid, zijn onderhoudssessies vereist, de meeste mensen hebben gemiddeld 2 onderhoudssessies per jaar nodig.

Voor de overgrote meerderheid van de mensen is laserontharing een geweldige en soms levens veranderende behandeling. Omdat we genetisch allemaal zo verschillend zijn, heeft dit een enorme impact op de effectiviteit van je behandeling. Er zijn een aantal verschillende factoren die hieronder worden vermeld die het niveau van het eindresultaat bepalen en hoeveel behandelingen er nodig zijn.

– Kleur en diameter van je haar

– Optimale behandelintervallen (Tijd tussen de behandelingen)

– Onderliggende problemen (nieuwe paragraaf) Al deze gebieden worden volledig uitgelegd tijdens een consult met onze laserspecialisten.

Direct na het laseren zal je huid gevoelig zijn, dus gelieve het volgende achterwege te laten.

– Warme douches/baden, stoombaden, sauna’s, zwembad en 24-48 uur sporten

– Scrub niet gedurende 3-4 dagen en gebruik lichte exfoliatiemethoden. Gebruik geen zonnebanken op het behandelde gebied en stel het gebied helemaal niet bloot aan direct zonlicht terwijl je laserbehandeling kuur ondergaat

– Gebruik 48 uur lang geen geparfumeerde producten of dikke crèmes

– Draag gedurende 48 uur geen strakke kleding zoals skinny jeans of nylon panty’s (als je benen worden behandeld), omdat deze warmte en wrijving op het gebied veroorzaken en de huid kunnen verergeren

– Al het bovenstaande kan ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt op het behandelde gebied. Het is belangrijk dat je deze richtlijnen volgt om de veiligheid van je huid te garanderen.

Ongeveer 7 -10 dagen na uw sessie zal de behandelde haargroeicyclus uit de follikel verdwijnen. We raden aan om te exfoliëren met zachte tot gemiddelde druk op de huid, omdat zeer ruwe en agressieve exfoliatie het zal verergeren. Regelmatige lichte exfoliatie, 2-3 keer per week gedaan, is effectiever dan 1 sessie met een hardhandige aanpak, omdat dit uw huid zal traumatiseren.

Exfoliërende wanten zijn overal verkrijgbaar en blijken, wanneer ze worden gebruikt in combinatie met een lichte scrub, een zeer effectieve combinatie te zijn. Breng een vocht inbrengende crème aan na het exfoliëren om de huid te helpen herstellen.

Ja, als we een reeks sessies hebben voltooid (meestal 6-8) en tevreden zijn met het resultaat van de behandeling, moet je mogelijk een paar keer per jaar een onderhoudssessie hebben. Dit hangt af van de persoon en de haargroei die ze aanvankelijk hadden. Haren die overblijven, moeten sporadisch, fijn en licht zijn en zeer langzaam groeien.

Weer een gewetensvraag. Ook over dit onderwerp is niet iedereen eerlijk en beweren er veel dat er geen haar meer terug keert.

Er zijn drie redenen die bepalen hoe snel en hoeveel haar er terug keert:

 1. De behandelaar. Als je niet weet wat je doe dan kiezen veel therapeuten voor de veiligste weg en stellen een laser te laag af. Wat betekend meer behandelingen en nieuwe haargroei.
 2. Het apparaat. We hebben net al iets geschreven over IPL maar natuurlijk zijn er ook slecht lasers op de markt die niet voldoende vermogen leveren of niet goed koelen wat ook resulteert in meer behandelingen en nieuwe haargroei.
 3. Het aantal sessies. Ook hier hebben we al over gesproken. Je heb voldoende sessies nodig om het juiste eind resultaat te krijgen.   

Terug naar de vraag: Is Laser ontharen permanent?

De vermindering die je krijgt is permanent, maar het is onmogelijk om 100% verwijdering van elke afzonderlijke follikel in een bepaald gebied te bereiken. In de loop van de behandeling zal je haar en de hoeveelheid die je hebt drastisch verminderen en we bedoelen drastisch. Wat begint als ruw, stug en dik haar, zal uiteindelijk zacht, dun en licht haar worden. Je zult gebieden hebben waar het haar volledig is verdwenen en sommige gebieden waar sporadisch lichte haren zal terug komen. Deze haren worden verwijderd bij uw volgende nabehandelingen.

 

Nabehandelingen worden aanbevolen om deze fijnere haartjes weg te houden en zijn meestal een of twee keer per jaar nodig.

Comfort tijdens de behandeling

Laserontharing kan tijdens de eerste paar sessies soms wat ongemakkelijk aanvoelen. Je mag echter geen intense pijn voelen. Bij aanvang van een kuur kunnen de haren dik en stug en donker van kleur zijn, deze haren zullen veel energie van de laser opnemen waardoor je mogelijk iets meer warmte van de laser voelt. Na 2-3 sessies neemt de haargroei af waardoor sessies een stuk comfortabeler worden.

 

Wanneer we de behandeltest uitvoeren, leggen we uit hoe de behandeling wordt uitgevoerd en krijgt je een goed idee hoe het voelt. Als je echt ongemak ervaart, kunnen we de instellingen aanpassen zodat je een comfortabel startpunt hebt.

Absoluut niet, we willen je vragen een tampon te gebruiken als je je bikinilijn laat behandelen. Je bent misschien gevoeliger, maar het is niet nodig om te annuleren, we zien het vaak en is geen enkel probleem.

Je mag gedurende ten minste 24 uur geen enkele vorm van inspannende inspanning verrichten na een laserontharing behandeling. Omdat laser werkt volgens het principe waarbij warmte wordt gebruikt om de haarzakjes diep onder het huidoppervlak te vernietigen, zal een verhoging van de natuurlijke lichaamstemperatuur door oefening in combinatie met zweet een toename van irritatie op het behandelingsgebied veroorzaken. Dit geldt ook voor het zwemmen waarbij het chloor in het water gedurende de 24 uur na de behandeling irritatie van de huid kan veroorzaken.

Is jouw huid geschikt voor permanent ontharen?
Start de gratis huidtest en ontdekt of je voldoet aan de eisen.