Hairremoval-kliniek

Jij hebt huidtype 3

Dat betekend dat je huid verbrandt niet snel en wordt goed bruin.
Huidtype 3 is een iets getinte huid met donkerblond of bruin haar en donkere kleuren in de ogen.

Wij kunnen je helpen

Sproeten

Een enkele

Kleur van je haar

Kastanje of donkerblond

Kleur van je ogen

Lichtbruin

Kleur van je huid

Blank met een beige tint


Veel mensen denken dat je hun haar niet kunt laseren. Niets is echter minder waar. Zolang je de juiste professionele lasers hebt, kun je ook blond,  kastanje of donkerblond en rood haar laseren. Het is waar dat met gewone laserontharingstechnieken en IPL systemen blonde haren permanent verwijderen niet lukt of geen goede resultaten leverd.


Daarom gebruiken wij
755nm Alex laser en de 808nm Diode Laser

De Alex 755nm golflengte biedt een krachtige energie absorptie door de melanine chromofoor, waardoor het ideaal is voor de meest uiteenlopende haartypes en haarkleuren. Vooral lichtgekleurd en dun haar

 Met deze lasers kunnen wij blonde haren weglaseren. 

 

De golflengte van 808nm, de gouden standaard, biedt een diepe penetratie van de haarzakjes met een hoog gemiddeld vermogen en een hoog herhaling percentage voor een snelle behandeling. De 808nm heeft een gematigd melanine absorptie niveau, waardoor hij ook veilig is voor lichtbruine en donkere huidtypes. Het diepe penetratievermogen is gericht op de uitstulping en de bol van de haarzakjes. Matige penetratie is ideaal voor het behandelen van armen, benen, wangen en een baard.

 

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, welke golflengte we voor jouw gebruiken en hoe effectief deze zijn zullen we met je doornemen. Vraag vandaag nog een gratis intakegesprek aan inclusief laser huidtest

Definitieve ontharing

Fitzpatrick huidtypes

De Fitzpatrick huidtypes zijn ontwikkeld door de Amerikaanse dermatoloog Fitzpatrick. Hij heeft onderscheidt gemaakt tussen verschillende huidtypes door te kijken naar de hoeveelheid pigment die van nature aanwezig is in de huid, hoe de huid reageert op uv-straling en in welke mate de huid hierdoor bruin wordt of verbrand.

Echter, het Fitzpatrick huidtype model heeft geen rekening gehouden met de mengeling van verschillende etnische achtergronden waardoor sommige huiden meerdere karaktereigenschappen kunnen hebben van dit classificatiemodel.

Karaktereigenschappen

Naast dat er bij Hairremoval Kliniek gebruik wordt gemaakt van dit classificatiemodel, wordt er ten alle tijden rekening gehouden met verschillende karaktereigenschappen van de huid en etnische achtergronden. Tijdens de intakegesprekken met een van onze huidtherapeuten zal er daarom naar uw achtergrond worden gevraagd omdat dit is van essentieel belang is om de laser in te stellen op uw huidtype om contra-indicaties en bijwerkingen te voorkomen.

Wat zijn de 6 Fitzpatrick huidtypes?

Deze huid verbrandt altijd en wordt niet bruin.
De mensen met dit type hebben een heel lichte huid en vaak rood of lichtblond haar. Op delen van het lichaam die worden blootgesteld aan de zon kunnen sproeten zichtbaar zijn. Dit is vaak zichtbaar op de (onder)armen, het gezicht, hals en de decolleté.

Deze huid verbrandt meestal en wordt een beetje bruin.
Kenmerken van huidtype 2 is een lichte huidskleur, blond haar en de ogen zijn groen, blauw of grijs van kleur.

Deze huid verbrandt niet snel en wordt goed bruin.
Huidtype 3 is een iets getinte huid met donkerblond of bruin haar en donkere kleuren in de ogen.

Deze huid verbrandt bijna nooit en bruint goed.
Dit huidtype wordt veel gezien in de gebieden rond de Middellandse zee. Daarom wordt huidtype 4 ook wel het ‘’Mediterrane’’ type genoemd. De huid is meer getint en het haar en de ogen zijn donker van kleur.

Deze huid verbrandt bijna nooit en wordt diep bruin.
Een donker getinte huid of een bruin gele huid, zwart haar en donkere ogen zijn kenmerkend voor huidtype 5. Dit huidtype wordt vooral gezien in Aziatische landen.

Deze huid verbrandt nooit en is zeer donkerbruin of zwart
Dit wordt ook wel het ‘’negroïde’’ huidtype genoemd. Dit huidtype wordt vooral gezien bij mensen met een Afrikaanse afkomst. Huidtype 6 wordt gekenmerkt door een donkerbruin tot zwarte huidskleur, zwart haar en donkere ogen. Doordat er veel pigment in deze huid aanwezig is, heeft deze huid een natuurlijke bescherming tegen zonverbranding.

Alle huidtypes in kleur

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle

Stap 1

Plan een intake

Stap 2

Consultatie

Stap 3

De behandeling

Stap 4

Nazorg

Of neem contact op: 06 – 1813 3207

Maandag t/m Vrijdag

9:00 – 23:00 uur

Zaterdag

9:00 – 17:00 uur

Tevrede cliënten

Voor ons draait alles om aandacht. Aandacht als je een intake gesprek hebt. Aandacht als je een keuze maakt. Aandacht tijdens de behandeling. Aandacht voor een stukje nazorg.     

Is jouw huid geschikt voor permanent ontharen?
Start de gratis huidtest en ontdekt of je voldoet aan de eisen.