Hairremoval-kliniek

Jij hebt huidtype 5 - 6

Huidtype 5 betekend dat je huid bijna nooit verbrandt en wordt diep bruin.
Een donker getinte huid of een bruin gele huid, zwart haar en donkere ogen zijn kenmerkend voor huidtype 5. Dit huidtype wordt vooral gezien in Aziatische landen.

Huidtype 6 verbrandt nooit en is zeer donkerbruin of zwart
Dit wordt ook wel het ‘’negroïde’’ huidtype genoemd. Dit huidtype wordt vooral gezien bij mensen met een Afrikaanse afkomst. Huidtype 6 wordt gekenmerkt door een donkerbruin tot zwarte huidskleur, zwart haar en donkere ogen. Doordat er veel pigment in deze huid aanwezig is, heeft deze huid een natuurlijke bescherming tegen zonverbranding.

Wij kunnen je helpen

huidtypes 5a Cropped

Sproeten

Geen

Kleur van je haar

Zwart

huidtypes 5b Cropped

Kleur van je ogen

Donker bruin zwart

Kleur van je huid

Donker tot zeer donker

Veel mensen denken dat je met een donkere huidskleur hun haar niet kunt laseren. Niets is echter minder waar. De eerste generaties lasers die voor ontharing werden gebruikt, waren niet geschikt voor mensen met een donkere huidskleur.

Waarom werkten eerdere lasers voor definitief ontharen niet bij donkere huidskleuren?

Laserontharing werkt door melanine aan te pakken, dat verantwoordelijk is voor het pigment in het haar. Helaas, in ieder geval voor laserontharing, is melanine ook verantwoordelijk voor huidpigmentatie; epidermale melanine. Wanneer een patiënt grote hoeveelheden epidermale melanine heeft, kan de opname van laserenergie door de doelharen in gevaar worden gebracht doordat deze ook wordt opgenomen door de melanine in de huid. De laser is nog steeds effectief voor het haar, maar de opname door de huid veroorzaakt ook brandwonden, hyperpigmentatie en littekens.


Om die redenen waren de lasers voor laserontharing vroeger alleen geschikt voor de Fitzpatrick-schaal patiënten met huidtinten van 1 tot 4 (zie complete schaal verder op deze pagina).


Dat veranderde allemaal met de ontwikkeling van de
De YAG 1064nm golflengte.
Deze laser werkt op een veel hogere golflengte dan alle andere lasers die worden gebruikt voor ontharing. Bovendien heeft het een aantal andere unieke kenmerken die het effectief en veilig maken voor mensen met een donkere huidtype, 5 tot 6 op de Fitzpatrick-schaal. Verschillende onderzoeken met 1064nm golflengte tonen aan dat ze effectief en veilig kunnen zijn voor patiënten met een donkere huidskleur, met name huidtype 5 en 6 op de Fitzpatrick-schaal.

Bij de Hairremoval-klniek werken we met de nieuwste lasertechnologie, waaronder onder andere de golflengte van de Nd: YAG-laser 1064nm is opgenomen. Daarom kunnen we patiënten van alle huidskleuren en huidtypes veilig en effectief behandelen.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, welke golflengte we voor jouw gebruiken en hoe effectief deze zijn zullen we met je doornemen. Vraag vandaag nog een gratis intakegesprek aan inclusief laser huidtest

Definitieve ontharing

Fitzpatrick huidtypes

De Fitzpatrick huidtypes zijn ontwikkeld door de Amerikaanse dermatoloog Fitzpatrick. Hij heeft onderscheidt gemaakt tussen verschillende huidtypes door te kijken naar de hoeveelheid pigment die van nature aanwezig is in de huid, hoe de huid reageert op uv-straling en in welke mate de huid hierdoor bruin wordt of verbrand.

Echter, het Fitzpatrick huidtype model heeft geen rekening gehouden met de mengeling van verschillende etnische achtergronden waardoor sommige huiden meerdere karaktereigenschappen kunnen hebben van dit classificatiemodel.

Karaktereigenschappen

Naast dat er bij Hairremoval Kliniek gebruik wordt gemaakt van dit classificatiemodel, wordt er ten alle tijden rekening gehouden met verschillende karaktereigenschappen van de huid en etnische achtergronden. Tijdens de intakegesprekken met een van onze huidtherapeuten zal er daarom naar uw achtergrond worden gevraagd omdat dit is van essentieel belang is om de laser in te stellen op uw huidtype om contra-indicaties en bijwerkingen te voorkomen.

Wat zijn de 6 Fitzpatrick huidtypes?

Deze huid verbrandt altijd en wordt niet bruin.
De mensen met dit type hebben een heel lichte huid en vaak rood of lichtblond haar. Op delen van het lichaam die worden blootgesteld aan de zon kunnen sproeten zichtbaar zijn. Dit is vaak zichtbaar op de (onder)armen, het gezicht, hals en de decolleté.

Deze huid verbrandt meestal en wordt een beetje bruin.
Kenmerken van huidtype 2 is een lichte huidskleur, blond haar en de ogen zijn groen, blauw of grijs van kleur.

Deze huid verbrandt niet snel en wordt goed bruin.
Huidtype 3 is een iets getinte huid met donkerblond of bruin haar en donkere kleuren in de ogen.

Deze huid verbrandt bijna nooit en bruint goed.
Dit huidtype wordt veel gezien in de gebieden rond de Middellandse zee. Daarom wordt huidtype 4 ook wel het ‘’Mediterrane’’ type genoemd. De huid is meer getint en het haar en de ogen zijn donker van kleur.

Deze huid verbrandt bijna nooit en wordt diep bruin.
Een donker getinte huid of een bruin gele huid, zwart haar en donkere ogen zijn kenmerkend voor huidtype 5. Dit huidtype wordt vooral gezien in Aziatische landen.

Deze huid verbrandt nooit en is zeer donkerbruin of zwart
Dit wordt ook wel het ‘’negroïde’’ huidtype genoemd. Dit huidtype wordt vooral gezien bij mensen met een Afrikaanse afkomst. Huidtype 6 wordt gekenmerkt door een donkerbruin tot zwarte huidskleur, zwart haar en donkere ogen. Doordat er veel pigment in deze huid aanwezig is, heeft deze huid een natuurlijke bescherming tegen zonverbranding.

Alle huidtypes in kleur

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle

Stap 1

Plan een intake

Stap 2

Consultatie

Stap 3

De behandeling

Stap 4

Nazorg

Of neem contact op: 06 – 1813 3207

Maandag t/m Vrijdag

9:00 – 23:00 uur

Zaterdag

9:00 – 17:00 uur

Tevrede cliënten

Voor ons draait alles om aandacht. Aandacht als je een intake gesprek hebt. Aandacht als je een keuze maakt. Aandacht tijdens de behandeling. Aandacht voor een stukje nazorg.     

Is jouw huid geschikt voor permanent ontharen?
Start de gratis huidtest en ontdekt of je voldoet aan de eisen.